Hoe hoog is het restaurant van de Euromast?

Hoe hoog is het restaurant van de Euromast?

De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel. Een restaurant in de vorm van een kraaiennest werd via opvijzelen in vijf dagen naar 100 meter hoogte gebracht.

Hoe lang bezoek Euromast?

De duur van een bezoek aan de Euromast is ongeveer 45 minuten (exclusief een eventueel restaurantbezoek).

Wie is de architect van de Euromast?

Hugh MaaskantEuromast / Architect

Kan de Euromast draaien?

Langs het bovenste gedeelte van de Euromast beweegt de Euroscoop, een ronddraaiende ‘lift’ die langzaamaan steeds hoger gaat. Zo zie je Rotterdam van steeds grotere hoogte en van alle kanten. Hij draait echt 360 graden rond zodat je een best wel spectaculair uitzicht hebt.

Wat is hoger de Eiffeltoren of de Euromast?

Als het plan doorgaat zal de Euromast het op één na hoogste gebouw van Europa zijn en – aldus Mediamax – een ‘ontmoetingspunt van de 21e eeuw’. Alleen de televisiezendmast in Berlijn is nog hoger met 365 meter, maar de Eiffeltoren (320 meter) zal met 30 meter worden overtroffen.

Hoe lang duurt abseilen Euromast?

Abseilen van de Euromast mag vanaf 16 jaar. De afdaling duurt ca. 15 minuten per persoon, twee personen dalen tegelijk af, er hangt 1 instructeur in het midden ter begeleiding. Ervaring is niet nodig, wel voldoende lef!

Is de Euromast weer open?

Nieuwe Corona maatregelen | De Euromast (m.u.v. suite overnachtingen) is gesloten t/m 25-01-2022. Neem een kijkje op de pagina euromast.nl/safe om te lezen wat dit inhoudt voor huidige suite, restaurant en platform reserveringen. Op de Euromast is het niet mogelijk om contant te betalen.

Hoe oud is de Euromast in Rotterdam?

62Euromast / Leeftijd (1960)

Waarom is de Euromast gemaakt?

De Euromast is gebouwd als uitkijktoren en restaurant voor de Floriade van 1960, een wereldbloemententoonstelling (mooi scrabblewoord) die elke tien jaar wordt gehouden.

Hoe werkt de Euromast?

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. De lift brengt je in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de Brasserie zich bevinden. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken.

Hoeveel treden heeft de Euromast?

Trappenloop. Om boven te komen is er gelukkig de lift. Want om 589 treden in een betonnen koker omhoog te klimmen is wel wat veel voor een kopje koffie in het panorama café.

Wat is het hoogste gebouw in Nederland?

Het hoogste bouwwerk in Nederland staat in IJsselstein, de 372 meter hoge Gerbrandytoren uit 1961. De twee schoorstenen van Shell Pernis bij Rotterdam zijn 213 meter hoog. De Euromast in Rotterdam is 185 meter hoog.