Welke vloerbedekking op de trap?

Welke vloerbedekking op de trap?

Omdat de trap vaak belopen wordt, is het raadzaam te kiezen voor tapijt met een grote slijtvastheid. Bedenk ook of je meer loopcomfort of geluidsdemping wilt. In deze gevallen is een ondertapijt een verstandige keuze. Ook voor het verlengen van de levensduur van je trap raden wij ondertapijt aan.

Hoe een trap bekleden met vloerbedekking?

Vloerbedekking op de trap leg je het gemakkelijkst met extra sterke dubbelzijdige tape.Je werkt van boven naar beneden en beplak telkens één stootbord (het verticale deel) en één loopvlak rondom met tape. Vergeet de voorkant van het loopvlak en de onderkant van het uitstekende gedeelte van de trede niet.

Wat kost vloerbedekking op de trap?

Gemiddeld betaal je voor het laten stofferen van jouw trap met tapijt een prijs tussen de €300 en €800. Daarbij is de kostprijs sterk afhankelijk van de kwaliteit van het gekozen tapijt en de moeilijkheidsgraad van de werken (soort trap -open of gesloten-, aantal traptreden, …).

Hoe trap te bekleden?

Begin boven en plaats het ondertapijt op de bovenste trede en snijdt langs de randen met een stanleymes het overtollige tapijt weg. Doe dit voor alle treden. Lijm het ondertapijt vast door met een lijmkam tapijtlijm op de traptrede te strijken en het ondertapijt er op te plaatsen. Zet het ondertapijt vast met nietjes.

Wat doe je op de trap?

Trapbekleding materialen

  1. Een houten trap. Hout is zeer populair omwille van de warme uitstraling.
  2. Metaal of Inox trap. Een metalen trap is niet voor iedereen weggelegd.
  3. Een stalen trap.
  4. Een trap met tapijt.
  5. Linoleum trapbekleding.
  6. Een betonnen trap.
  7. Trapbekleding van laminaat.
  8. Trap afwerken met natuursteen.

Hoe wordt een trap bekleed?

OPTIE 1: trap bekleden met overzettreden Het zijn op maat vervaardigde planken of stroken die een vakman bovenop je huidige traptreden plaatst. Dat kan met een verlijming of een kliksysteem. Het plaatsen van overzettreden duurt in de meeste gevallen max. 1 dag en ze zijn na montage vrijwel meteen beloopbaar.

Wat kost leer op de trap?

Wat kost een leren traprenovatie?

Materiaal Prijs* Offerte
Leren trapbekleding € 175 – 275 per trede Gratis offertes

Kun je zelf een trap bekleden?

Het bekleden van een trap met vinyl, inclusief de bijpassende stootborden en trapprofielen voor de trapneuzen, is goed te doen voor iedere doe-het-zelver. Je kunt vinyl trapbekleding zelf makkelijk op maat snijden met een scherp mesje. Bovendien heb je geen lijm nodig, want vinyl is voorzien van een plaklaag.

Kan je zelf een trap bekleden?

Is je trap versleten of toe aan een nieuwe look? Renoveren kun je prima zelf! We vertellen je hieronder alles over de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld renoveren met vinyl, eiken toplaag of laminaat.