Wat is Dentogeen?

Wat is Dentogeen?

Dentogene pijnklachten kunnen een pulpaire, parodontale of pericoronaire oorzaak hebben. De behandeling van de pijnklacht kan – afhankelijk van de oorzaak – bestaan uit het doen van een endodontische of parodontale behandeling, of extractie van het gebitselement.

Wat kost een kroon in Belgie?

Voor een kroon betaal je zo’n 750 euro. Voor een implantaat kan dat oplopen tot 2.000 euro en meer.

Wat kost een brug voor tanden?

Gemiddelde kosten van een brug voor uw tanden De gemiddelde prijs voor een driedelige brug ligt in 2019 rond de de €1750. Op het moment dat u u een vijfdelige brug wilt laten plaatsen, dan ligt de totaalprijs gemiddeld rond de €2750.

Wat is reversibele Pulpitis?

Afhankelijk van de mate waarin de tandpulpa is aangetast, spreken we van reversibele pulpitis (= omkeerbare aantasting) of irreversibele pulpitis (= onomkeerbare aantasting). Het soort pijn helpt om een onderscheid tussen beide vormen te maken. In beide gevallen verhoogt de pijn bij warmte, koude of druk op de tand.

Wat is Dentogene sinusitis?

In zeldzame gevallen is het mogelijk dat er een dentogene vorm van sinusitis ontstaat: pijn in deel van het bovengebit waarvoor geen tandheelkundige verklaring gevonden wordt. De aandoening komt vooral veel voor bij volwassenen.

Wat is Dentogeen focus?

Samenvatting. Een dentogene focus is een gelokaliseerde chronische ontsteking die onder bij- zondere omstandigheden tot ernstige ontstekingen lokaal of elders in het lichaam kan leiden.

Wat kost een kroon inclusief techniekkosten?

Wat kost een kroon?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Geleidings-, infiltratie- en/of Intraligamentaire verdoving A10 € 30,86
Kroon R24 € 271,58
Techniekkosten kroon R24 VERSCHILT*
Totaal € 381,44 EXCL. TECHNIEKKOSTEN

Wat kost een kroon met stift?

Extra kosten zoals stift, opbouw kroon

Omschrijving evt. extra behandelingen Code Tarief
Stift (Wortelkanaalpin) V80* € 19 + €15
Plastische Opbouw R31 € 32
Solo X10 € 30
€ 133

Wat kost een brug op implantaten?

Wat kost een brug?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Geleidings-, infiltratie- en/of Intraligamentaire verdoving A10 € 30,86
Eerste brugtussendeel R40 € 185,17
Techniekkosten brug R24 en R40 VERSCHILT*
Totaal € 899,91 EXCL. TECHNIEKKOSTEN

Wat is een brug voor je tanden?

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt.

Wat is een pulpitis?

Een ontsteking van het levende deel van een tand/kies wordt pulpitis genoemd en kan pijn/gevoeligheid veroorzaken. Tandbederf, ook wel cariës genoemd is een veel voorkomende veroorzaker van pulpitis.

Wat is percussie gevoelig?

Forse pijnklachten, medicatie geeft nauwelijks verlichting, duidelijke pijn bij warmte, scherpe tot doffe pijn, patiënt kan niet meer slapen vanwege de pijn. Element is zeer gevoelig bij aanraken en er is sprake van pijn bij percussie.