Ko je najbolji servis u odbojci?

Ko je najbolji servis u odbojci?

Postoje dve vrste servisa – gornji i donji, ali danas u vrhunskoj odbojci više niko ne servira donji servis. Najpopularniji servis je servis u skoku koji može biti veoma težak za prijem ako ima veliku brzinu i rotaciju.

Šta se zove servis u odbojci?

Servis je početni udarac kojime počinje svaki poen, izvodi se na početku seta i posle svake greške. Igrač mora udariti loptu tako da pređe mrežu i pogodi unutar terena protivnika. Postoje dve vrste servisa – gornji i donji, ali danas u vrhunskoj odbojci više niko ne servira donji servis.

Šta je glavni ključ dvoranske odbojke?

Tokom igre svih šest igrača se u polju rotiraju u smeru kazaljke na satu, nakon osvojenog servisa. To je glavni ključ dvoranske odbojke – ne može se sve vreme igrati s najboljim napadačima na mreži ili najboljim obrambenim igračima u pozadini.

Šta se očekuje od igrača u odbojci?

Odbojka je sport koji obiluje brzinom i svestranim pokretima tela pa se od igrača očekuju brze reakcije, sabranost i trenutna snalažljivost. Glavna obeležja današnjih nacionalnih selekcija su snaga i visina, ali i sposobnost ekipe i trenera da razvije nove taktike i strategije igre je ono što donosi uspeh na utakmicama.